lördag 23 juli 2016

Sommarens sköna utflykter

...i det skånska natur- och kulturlandskapet
Det var i maj, när rapsfälten på Söderslätt stod gula, som den kanske första sommarutflykten gjordes. Jag kallade den Resan till Ängavallen (följ länken så kan du ta del av inläggets bilder och text). Det blev en resa på cykel genom slättens landskap och byar.

Nästa utflykt gick till Borgeby slott vid Lödde ås sköna dalgång. Det inlägget bar rubriken En utflykt till Borgeby slott.

Utflykten till Borgeby kombinerades med en strandpromenad i närbelägna Bjärred. Den promenaden fick ett eget inlägg med många bilder från Öresundskusten: På strandpromenad i Bjärred.

Det blev mer Öresund och mycket Lomma när jag besökte orten i slutet av maj: Lomma vid vattnet.

Juni inleddes med en resa till Simrishamn vid den österlenska östkusten. Rundvandringen i staden resulterade i inlägget På sightseeing i Simrishamn.

Vårens cykelutflykter på Söderslätt avrundades med en färd till Hököpinge: Hököpinge på slätten.

Nästa cykelutflykt gick istället längs dalgången till en av Skånes största åar: En färd längs Lödde å.

I mitten av juni invigde jag Skånetrafikens sommarkort med en resa till Fotevikens museum. Inlägget fick rubriken På besök i vikingabyn.

I slutet av juni blev det en utfärd till genuina gamla skånska gårdsmiljöer: Utflykten till Kulturens Östarp.

Första inlägg på bloggen i juli månad blev ett fotoreportage från resan till ett av Österlens vattenfall: Sträntemölla naturreservat och Forsemölla vattenfall.

Nu var det dags för en resa till Skånes nordöstra hörn där det finns mycket att se och uppleva. Den här gången valde jag en fantastisk ort vid havet och Helge å: Sommarens härliga Åhus.

I mitten av juli gjorde jag en cykeltur genom Österlens natur- och kulturlandskap som blev en speciell upplevelse: Den försvunna staden Tumathorp.

Den senaste utflykten, när detta skrivs, gick till Skånes nordvästra hörn. Vid den sköna Laholmsbukten med Hallandsåsen i bakgrunden: Båstad förr i världen och nu för tiden.

Bilderna från utflykter i Skåne under maj, juni och juli 2016.


Bloggar om sommar, resor  Intressant


2 kommentarer: