tisdag 20 februari 2018

Sexton sköna utflykter i västra Skåne

...en blandning av stort och smått
Utflykten till Kulturens Östarp gick i den sköna sommar. Här kan man uppleva en genuin skånsk gårdsmiljö sådan den kunde te sig på 1800-talet och långt in på förra seklet. Se hela inlägget med alla bilderna här: Utflykten till Kulturens Östarp.

En vårutflykt till Börringesjön. Färden gick på cykel från Svedala österut i backlandskapet där det blev besök vid Lindholmens borgruin, i sköna beteshagar, vid Börringesjön och Börringekloster. Hela bildreportaget här: Utflykten till Börringesjön.

I maj månad blev det en utflykt till Borgeby slott, från 1400-tal, men med ännu äldre anor. Dessutom ett härligt läge vid Lödde ås sköna dalgång. Se inlägget här: En utflykt till Borgeby slott.

Inte långt från Borgeby ligger Bjärred vid Öresund. Här blev det en underbar försommarpromenad i maj månad där det gick att uppleva den sköna naturen vid stranden, se på strandvillorna och gå ut på den femhundra meter långa bryggan: På strandpromenad i Bjärred.

Lomma är en skön sommarort, men har också en intressant historia. Följ med på en vandring i samhället: Lomma vid vattnet - genom seklerna vid Höje å.

I sköna juni gick färden längs Lödde å - från Kävlinge och ner till Öresund. Det blev stopp på ett antal platser längs dalgången, Pegasus trädgård, Vikinga Tider, Löddeköpinge och Salviken. Se alla bilder här: En färd längs Lödde å.

En kanske något ovanlig utflykt - den gick nämligen till en soptipp eller närmare bestämt en soptipp som nu förvandlats till fritidsområde. En cykelutflykt från Malmö till Spillepengen: Spillepengens okända natur i Malmö.

Jag gjorde en höstutflykt till Oxie och fann att det finns flera anledningar att besöka den gamla byn. Bilderna från utflykten hittar du här: Oxie höjden vid källan.

En höstbild från bokskogen i Torup. Här ett bildreportage om att cykla banvall till bokskogen och något om vad det finns att uppleva där: Cykla banvall till bokskogen i Torup.

En solig dag i slutet av november gav jag mig ut på en vandring i Barsebäckstrakten för att titta på bland annat hamnen, stranden, byn och den välbevarade gånggriften Gillhög. Se alla bilder från vandringen här: Rundtur Barsebäck.

I december blev det en vandring genom naturreservatet Risen - från Genarp till Häckeberg där jag även tittade på både sjön och slottet. Se allt här: Raska över Risen.

I december blev det även en resa till skånska Dalby - en plats där det finns mycket att titta på. Följ med på byavandringen så får du själv se: En resa till Dalby.

Utflykten till Söderåsens nationalpark gick under oktober månad och då fick man också se åsen i sin vackra höstskrud. Det blev vandring i den fantastiska Skäralidsravinen och magnifik utsikt från Kopparhatten. Se inlägget här: Söderåsens nationalpark.

Det blev fler utflykter till trakterna av Söderåsen. En gick till den sköna och sägenomspunna Odensjön. Se bilderna från såväl den vackra Nackarpsdalen och nere vid sjökanten som uppifrån branterna: Höstutflykten till Odensjön.

En novemberutflykt gick till vulkanberget Jällabjär, som även är ett litet naturreservat. Vi möttes av skön natur och fin utsikt från det lilla berget: Jällabjär en skånsk vulkan.

En resa till den sköna ön Ven ute i Öresund ångrar man inte. De underbara backfallen, Tycho Brahe-minnena, den vackra naturen och den kulturhistoriska miljön ska man inte missa. Här bilderna från en resa i september 2015: En resa till Ven - en underbar ö i Öresund.

Bilderna från utflykter i västra Skåne under 2015-2017

Se även Skånska Resor:

Tio sköna utflykter på Söderslätt

Tio trevliga utflykter på södra ÖsterlenBloggar om resor, natur,


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar