lördag 3 februari 2018

Tio sköna utflykter på Söderslätt

...och i sydvästra Skåne
Resan till Ängavallen gick med cykel genom blommande rapsfält på Söderslätt. Se alla bilder från en färd genom en kulturhistoriskt ytterst intressant trakt här: Resan till Ängavallen.

En utflykt på Söderslätt gick redan i mars månad. En cykeltur ut på soliga slätten till en liten by. Man kan fråga sig vad som finns att uppleva på ett sådant ställe, svaren finns i fotoreportaget Vad finns det i Glostorp?

Resan till Västra Ingelstad gick först med nya pågatågslinjen Malmö-Trelleborg och sen med cykel till bland annat Bolmers högar och Månstorps gavlar. En utflykt söder om landsvägen: Resan till Västra Ingelstad.

Framåt sommaren gick färden till Hököpinge där det blev byavandring på en plats som bär på hemligheter. Se hela inlägget här: Hököpinge på slätten.

I juni blev det också besök i Vikingabyn - en upplevelse av Fotevikens museum på riktigt. Kan rekommenderas, se alla bilderna här: På besök i Vikingabyn.

På slätten strax söder om Malmö hittar man herrgården Katrinetorp med förnämlig park och trädgård. Här bilder från ett besök i augusti: Söndagspromenad vid Katrinetorp.

På andra sidan Bron handlar inte om ett besök i Danmark utan om vad som döljer sig söder om på den svenska sidan, nämligen Malmös första naturreservat Bunkeflo strandängar. Här bilder från utsikten vid brofästet söderut: På andra sidan Bron.

Längst nere i sydväst finner vi de två orterna Skanör och Falsterbo, som tidigare haft status som skånska städer, och som än idag är mycket intressanta och dessutom omgivna av skön natur. Se bilderna från en vandring i trakten: I Skanör och Falsterbo.

Sydvästra Skånes, hela Skånes och hela Sveriges sydligaste punkt finner vi här och var också målet för denna vintervandring som började i Böste, gick i en böj inåt slätten och avrundades i Smyge: Från Böste till Smyge.

Cykla banvall till Klagshamn. En skön sommartur på cykel från Malmö till Klagshamn längs den gamla banvallen: Cykla banvall till Klagshamn.

Bilderna från utflykter i sydvästra Skåne huvudsakligen under 2016 och 2017

Se även Skånska Resor: Tio utflykter i norra Österlen


Bloggar om kultur, resor,


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar