söndag 5 augusti 2018

Tio utflykter i Skåne

...sköna mål för sommarresor
Vi börjar i nordväst med Klippornas rike i Skåne - Hovs hallar är det dramatiska klipplandskapet längs norra Bjärehalvöns kust. Du kan se hela bildreportaget här: Vandring vid Hovs hallar.

Vi flyttar oss en bit söderut i västra Skåne, nämligen till Helsingborg. På bilden ovan är det rhododendron och azaleor som blommar, men stället är intressant under hela säsongen - se reportaget här: En utflykt till Sofiero slott och trädgård.

Nästa tur utgår från Lund. Cykla banvall från Lund till Södra Sandby - upplevelser längs Hardeberga-spåret. Järnvägsminnen, naturreservat, kulturskatter, matställe och mera längs den gamla järnvägslinjen: Cykla banvall Lund-Södra Sandby.

Nu ska vi ner i det sydvästra hörnet. En utflykt till Bärnstens-muséet - vid den vackra Kämpinge-bukten. Bilder från en gammal by och fiskeläge: En utflykt till Bärnstensmuséet.

Så över till Skånes sydöstra del och riktig semester på Österlen med sol, bad och god mat. Här får du också tips på en campingplats med en av Skånes bästa badstränder, naturreservat inpå knutarna och fina matställen i grannskapet. Se hela bildreportaget här: Riktig semester på Österlen.

Där ifrån är det inte långt till Sandhammarens sköna strand och utsikten från fyrens torn. Följ med på en utflykt i bilder och text till detta givna utflyktsmål på Österlen: Sandhammarens sköna strand.

Så går turen till norra delen av Österlen med en upptäcktsfärd genom Albo härad - Eljaröd, Andrarum och mycket mera. Här får du tips för besök i en mycket vacker del av Österlen: 

Vi drar oss mot nordöst, närmare bestämt mot havsbaden och naturområdena vid Åhus, vid Täppet och Äspet. Följ med på en vandring i bilder och text längs de sköna stränderna: 

Vi håller oss kvar i nordöst, men drar lite inåt land, till Hässleholmsområdet där vi gör en utflykt till Hovdala slott - till Finjasjön och grönskande bokskog. Följ med på en vandring över Äspehöjden, ner i dalen till slottet och upp på åsen till Trädhuset med härlig sjöutsikt: Utflykt till Hovdala slott.

Den avslutande utflykten blir också i Hässleholmsområdet, närmare bestämt med cykel ut till byn Ignaberga och sen ner i Tykarpsgrottan på guidad tur för att utforska detta underjordiska utflyktsmål:
På cykel till Tykarpsgrottan.

Alla bilder från Skåneutflykter under 2018, utom utflykten till Hovs hallar, som skedde 2016


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar