tisdag 7 november 2017

Tolv härliga sensommarutflykter

...i det sköna Skåne
Sommaren blev lång i Skåne - den här utflykten längs Kåsebergaåsen gjordes i början av oktober i behagligt väder. Se hela bildreportaget här: Den dramatiska Kåsebergaåsen.

Utflykten till Mölle och Kullaberg gjordes redan i augusti. Det var också en höjdare, se allt här: Mölle by the Sea och vandring på sköna Kullaberg

Vandringen runt Gyllebosjön skedde i slutet av september. En underbar tur, se alla bilder här: Gyllebosjön runt.

Resan till Piratens Vollsjö i Färs härad gjordes i slutet av augusti. En mycket givande vandring i Fritiof Nilsson Piratens barndomsby och besök på Piratenmuséet: Piratens Vollsjö.

I början på september blev det en utflykt till Bäckhalladalen strax norr om Simrishamn. En plats som skänker frid i sinnet, skrev jag då: Sensommar i Bäckhalladalen.

En del banvallscyklande blev det också under sensommaren. Första etappen gick från gamla järnvägsstationen i Brösarp i mitten av september då vi bland annat passerade Degebergas sköna backar: Cykla banvall till Degeberga.

Uppföljningen kom i början av oktober - fortsättning från Degeberga och norrut då vi bland annat passade på att titta på slottet i Vittskövle:

I september blev det även ett besök på Äppelmarknaden i Kivik. Se bildreportaget från invigningen av årets äppelmarknad: 30:e Äppelmarknaden har öppnat.

Två cykelturer blev det i Fyledalen, en fantastisk dalgång i södra Skåne. Den första turen var ett utforskande av de södra delarna av Fyledalen: Upptäcktsfärd i Fyledalen.

Andra cykelresan gick till norra delarna av Fyledalen som visade sig vara en speciell upplevelse, inte minst gällde det Pälsadalen och Eriksbergs sjöar: Övre Fyledalen - en skön och dramatisk naturupplevelse.

Upptäcktsfärden i Hagestad var ytterligare en septembertur på cykel. Här genom årtusendena i en trakt på södra Österlen. Se bilder från Europas längsta radby, imponerande megalitgravar, spåren efter forntida kulturer och magiska utsiktsplatser: Upptäcktsfärd i Hagestad.

Utflykten till Bäckhalladalens naturreservat för att njuta av den blommande ljungen skedde i mitten av augusti. Kan vara bra att lägga tidpunkten på minnet, den intensiva blomningens skede är ju rätt kort: Nu är ljungens tid.

Bilderna från utflykter i Skåne under sensommaren 2017


Bloggar om resor, natur,


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar