lördag 18 november 2017

Tio sköna utflykter på Österlen

...tips på små fina resmål
En dag i mitten av sköna maj vandrade jag till Hallamölla. Jag tog Backaleden från Brösarp till Skånes högsta vattenfall. Vill du se alla bilderna från vandringen ska du klicka här:

I juli månad tog jag bussen till Borrby. Borrby störst, bäst och vackrast - baddare i Österlens Hjärta. Nu baddare även på böcker. Följ med på en byavandring i en by som inte är som andra. Klicka här för att se alla bilder: Borrby störst, bäst och vackrast.

Den här bilden är från Ravlundafältet - ett mycket populärt utflyktsmål. Inte bara platt betesmark utan dramatiska raviner, unika sandstränder, skogar och fornminnen samt även historien om ett fiskeläge som försvann (och dök upp på annan plats). Se hela fotoreportaget här: Ravlundafältet.

I mars månad gjorde jag en slottsrunda på Österlen. Ett kulturarv på himlajorden. Tjugo kilometer genom slottsbältet söder om Tomelilla; Örups slott med natursköna Örupsdalen, Nedraby/Övraby med Övrabyborg, Isengrims borg, det legendariska Tosterups slott och Bollerups borg. Se bilder från hela rundan här: En slottsrunda på Österlen.

Brösarps backar - ett Nangijala på Österlen. Södra backarna och norra backarna och där emellan mycket - en dagsutflykt full av upplevelser. Se alla bilderna från den härliga vårutflykten när gullvivorna blommade: Brösarps backar.

I den sköna försommaren blev det en liten resa till Christinehofs slott med omgivningar - ekopark och kulturarv. Se bilder från vandring i återställda våtmarker, slottsvisning och besök på alunbruket och den legendariska kaffestugan. Klicka här om du vill se bilderna från besöket:

Strax före midsommar gjorde jag en tur till Backåkra och Hagestad - två fantastiska naturreservat vid Österlens södra kust. Underbara stränder och fina naturupplevelser. Se bilderna från utflykten här: Backåkra och Hagestad.

I juli månad blev det en tur på cykel längs en gammal landsväg till Onslunda och Skåne-Tranås. Två orter som en gång var betydande byar och där det idag finns åtskilliga sevärdheter och utflyktsmål. Se alla bilder och mera fakta här: Onslunda och Skåne-Tranås.

Upptäcktsfärd i Fyledalen - en fantastisk dalgång i södra Skåne. Se bilderna från en cykeltur genom dalgångens natur- och kulturlandskap: Upptäcktsfärd i Fyledalen.

I härligt väder i början av oktober kom cykelutfärden längs Kåsebergaåsen. Den dramatiska Kåsebergaåsen - en av Skånes mest natursköna åsar. Följ med på en tur längs åsen och se bilderna från ett antal magnifika utsiktsplatser: Den dramatiska Kåsebergaåsen.

Bilderna från ett urval utflykter på Österlen under 2017


Bloggar om resor, österlen,


2 kommentarer:

  1. Tack för fin sida och fantastiska bilder Ronny! Har precis tipsat om den i vår guide "Allt om Österlen" http://www.fritiden.se/osterlen/

    SvaraRadera