tisdag 1 januari 2019

Sommarbilder från Österlen

...tio minnesvärda utflykter
Stadsvandring i Simrishamn i slutet av maj 2018 och jag kan konstatera att blomningen är i full gång - se alla bilderna i reportaget här: Blåregn över Simrishamn.

Redan innan dess hade jag gett mig norrut längs Österlens sköna kust, närmare bestämt till det fantastiska Tjörnedala där jag inte bara hittade backsippor som fortfarande blommade utan även orkidéer i full blom - se alla bilderna här: Sommar på Österlen.

En av de sista dagarna i maj blir det också en cykeltur längs Skånes sydöstra hörn, från Simrishamn till Kabusa och med nedslag på sköna platser i Änglamarken - se hela bildreportaget här:

I juni månad blir det en utflykt till Kivikstrakten där jag bland annat besöker två speciella arboret med fantastiska träd, bilden är från arboretet norr om Stenshuvud - se alla bilderna här:

Söndagen den 1 juli var jag på stranden vid Simris strandäng och upplevde att friheten var oändligt stor denna dag - se alla bilderna här: En underbar dag.

Ibland tvingade hettan in mig i klippornas svalkande skugga, jag fann en fristad vid Vårhallen - se bildreportaget här: Coffee on the Rocks.

Jag följde med barn och barnbarn till stranden vid Stenshuvud där det naturligtvis blev bad, men även en överraskning för mig när jag tog mig upp på toppen av berget - se alla bilder här:

I slutet av juli gav jag mig ut på cykel till bland annat byarna Eljaröd och Andrarum - det blev ett bildreportage med rubriken På upptäcktsfärd i Albo härad.

I augusti blev det vandring över backar från den ena unika gården till den andra - se hela bildreportaget här: Vandring vid Brösarp.

Mera vandring blev det i mitten av september då jag gick en bit av Skåneleden längs kusten norrut från Baskemölla och passerade många sevärdheter längs vägen - se hela bildreportaget här:

Bilderna från utflykter på Österlen under sommaren 2018


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar