onsdag 19 december 2018

Den sommar som flydde

...ljuva minnens kavalkad
I slutet av maj månad var blomningen i full gång - se hela bildreportaget här:

I slutet av maj - under rhododendrons blomningstid - blev det en fantastisk utflykt till Sofiero:

En av de sista dagarna i maj blev det en cykeltur längs Skånes sydöstra hörn - från Simrishamn till Kabusa och nedslag på sköna platser i Änglamarken: En bit underbar Österlenkust.

Lördagen den 9 juni var det riktig sommar i Ystad - jag tog den sköna badstranden och fina Fritidsbaren i min famn, se alla bilder här: Fint fik och härlig strand.

Vissa sommardagar är lite speciella. Den 1 juli var en sådan dag för mig då friheten var oändligt stor vid Simris strandäng, se hela bildreportaget här: En underbar dag.

Vissa dagar var brännheta. Då sökte jag mig till havet och klippornas svalkande skugga - se bilder från början av juli vid Vårhallen: Coffee On the Rocks.

Med barn och barnbarn for jag i slutet av juli till det perfekta utflyktsmålet, stranden vid Stenshuvud. Där blev det sol och bad, men också en överraskning uppe på toppen av Stensho - se hela fotoreportaget här: Stenshuvud för sol och bad.

Från sydöst upp till de nordvästra delarna av Skåne, närmare bestämt det vackra Arild. Det blev ett bildreportage från mina vandringar i och kring detta speciella fiskeläge och turistort:

Sommaren var lång och varm. I slutet av augusti gjorde jag och min kompis Bo en cykeltur längs gamla banvallen från Kristianstad och upp längs Råbelövssjöns strand. Det var första etappen av en lång resa som sen skulle gå ända upp till småländska gränsen: Cykla banvall till Loshult.

Från Skånes nordöstra hörn ner till Söderslätt i sydväst. Det blev ett besök i Nils Holgersson-land - hela fotoreportaget här: Vemmenhögsbygden på cykel.

Bilderna från utflykter under sommaren 2018


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar