måndag 19 november 2018

Tio utflykter på Österlen

...på strövtåg i Änglamarken
Första utflykten är en upptäcktsfärd genom Albo härad; Eljaröd, Andrarum och mycket mera. Här får du tips för besök i en mycket vacker del av Österlen: På upptäcktsfärd i Albo härad.

Tryde på Österlen - historiens vingesus i idyllen. Följ med på byavandring som innefattar besök på Nostalgicaféet och femtiotalsmuséet. Se hela bildreportaget här: Tryde på Österlen.

På cykel till Östra Torup - det okända slottet på Österlen. Följ med på upptäcktsfärd i avsides trakter, till Torupa Flo, slottet och Torups ängar: På cykel till Östra Torup.

Vårutflykt till Gyllebo slott - skön cykeltur genom Österlens landskap. Från Gärsnäs över Komstad för att se på slottet och borgruinen - tillbaka via Östra Vemmerlöv. Se alla bilder här: 

Med ångtåget på Österlen - en upplevelse för gammal och ung. Följ med på tågresa i bilder och ord mellan Brösarp och Sankt Olof. Se hela reportaget här: Med ångtåget på Österlen.

Färden till Fågeltofta - med Bondrum och Kronovall. Följ med på sockenvandring till bland annat Bondrumsgården, Fågeltofta by och Kronovalls vinslott. Se hela bildreportaget här:

Södra Mellby med gammaldags charm "mitt i bästa biten av Österlen". Följ med på en byavandring nedför Mellby backe och runt till sevärdheter i trakten: Södra Mellby med gammaldags charm.

Vandring vid Brösarp - över backar från gård till gård. Från Bengtemölla gård till Glimmebodagården via Verkeåns dalgång och Brösarps backar - se hela bildreportaget här: Vandring vid Brösarp.

Resan till Ravlunda - en skön plats med historiskt vingesus. Följ med på en vandring i denna Österlenby med omgivningar: 

Byarna på slätten - på cykel genom Österlens sköna landskap. På färden genom den solbelysta Änglamarken besökte jag nio byar med deras sevärdheter och härliga omgivningar - se hela fotoreportaget här: Byarna på slätten.

Alla bilder från utflykter på Österlen under våren och sommaren 2018

Se även Skånska Resor: Femton kustvandringar på Österlen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar