torsdag 8 november 2018

Resan in i Snapphane-land

...banvallscykling i nordligaste Skåne
Resan startade i den ljuvligaste sommar och trettio graders värme - och den gick på cykel från Kristianstad på asfalterad banvall upp längs Råbelövssjöns härliga strand. Målet var att så småningom avverka hela banan upp till småländska gränsen. Första etappen slutade emellertid i det lilla samhället Österslöv. Fotoreportaget om första etappen ser du här: Cykla banvall till Loshult.

Den andra delsträckan gick vidare norrut genom skön natur fram till den vackra sjön Immeln och samhället med samma namn. Se alla bilderna och reportaget här: Cykla banvall till Immeln.

Den tredje etappen av banvallscyklingen förde oss in i Östra Göinges skogsbygder. Små järnvägsstationer i trä, trollskog och fram till de speciella samhällena Sibbhult och Glimåkra. Se hela bildreportaget från tredje etappen: Cykla banvall till Glimåkra.

Under den fjärde delsträckan accentueras upplevelsen av att vi befinner oss i det verkliga Stenriket; övergivna stenbrott, men också levande stenkonst. Storslagen natur, men nu upplever vi också problem med att ta sig fram längs banvallen - se hela skildringen här: På cykel genom Stenriket.

Under den femte och sista etappen tar vi oss fram längs banvallen, bland annat genom Skånes största myrmark. Vi ser också Loshults gamla station och tar oss även in till byn där vi får veta mera om "kuppen i Loshult". Vi lyckas även korsa småländska gränsen och se ändstationen för banan i Älmhult. Se hela reportaget här: På cykel till Loshult.

Alla bilder från banvallscykling Kristianstad-Loshult sommaren och hösten 2018


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar