måndag 1 januari 2018

Tolv härliga utflykter på Österlen

...återblickar på året som gått
Det var i mitten av sköna maj, när rapsen stod i full blom, som jag gjorde denna cykelfärd till klitter- och dynlandskapen och de skönaste stränderna vid Borrby strand och Mälarhusen. Se alla bilderna här: Vi fara till skånska Sahara.

Från en av topparna på Rörums backar blickar jag ner mot Rörums by och kyrka och längre bort Stenshuvud och Östersjön. Hit kom jag på en vacker liten vandringsväg från Sträntemölla över Forsemölla och Mandelmanns ängar. Se alla bilderna här: En vårutflykt till Rörums backar.

Från vår till höst och en utflykt till Gyllebosjön i slutet av september. Följ med på en fyra kilometers promenad på Sjöstigen i vacker lövskog längs Gyllebosjöns strand: Gyllebosjön runt.

I september gjorde jag också denna cykeltur genom historien i en speciell trakt på södra Österlen. Följ med på: Upptäcktsfärd i Hagestad - en jakt på vårt förflutna.

I slutet av oktober blev det en resa till Stenshuvud, vandringar i nationalparken och vyer från Stenshuvuds tre huvuden, inklusive norra huvudet, samt från Kortelshuvud. Se alla bilderna från denna fantastiska utflykt här: Höstutflykten till Stenshuvud.

Det gick inte att släppa Stenshuvud. I början av november blev det en vandring från Kivik till fyren vid Stenshuvuds fot - en vandring som bland annat gick genom två underbara arboretum. Se alla bilderna här: Vandringen till Stenshuvud.

November rymde även en utflykt till Tjörnedala - ett skönt naturreservat och strövområde. Se bildreportaget här: Åter till Tjörnedala.

Även Vårhallarna fick ett besök under november - en fridfull plats där vattnet möter berget. Se bilderna här: Höst vid Vårhallarna.

En utflykt till Kivik fick också plats under denna månad. En skön utflykt med vandringar i Kivik både norrut och söderut: Höstutflykten till Kivik.

Nu styrdes kosan söderut längs havet och det blev ett besök i Skillinge. Se bilderna från vandringen på fiskeläget: En visit på sköna Skillinge. Sen blev det även ett besök på julmarknaden i Skillinge.

En av de sista utflykterna för året gick längs kusten vid Simrislund med nedslag på diverse sevärdheter och handlade även om en mäktig ekskog som försvann: Det fantastiska Simrislund.

Jag ska sluta där jag började - med en utflykt från maj månad. Bilderna från en vandring vid Haväng och Vitemölla strandbackar: In i skånska regnskogen och ut på paradisstränderna.

Se även Skånska Resor:
Bloggar om resor, österlen,Inga kommentarer:

Skicka en kommentar