söndag 15 mars 2020

Tjugo sidor av Malmö

...vandringar och utflykter i staden
Första turen går längs Malmös äldsta stråk - följ med på stadsvandring i bilder och text längs det gamla huvudstråket i stan. Se alla bilderna i fotoreportaget här: Malmös äldsta stråk.

Nästa tur går till Kirseberg, den lilla staden på Backarna. På bilden tornet som började som vattentorn, blev nödbostäder och sen attraktivt boende. Se alla bilderna här: Kirseberg i Malmö.

Den tredje turen är ett besök i Rörsjöstaden - en stilfull stadsdel i Malmö. Följ med på promenad och upptäcktsfärd i bilder och text längs boulevarden: Ett besök i Rörsjöstaden.

Den gula våren i Malmö - följ med på strövtåg i Parkernas stad. Vandring i bilder och text genom sköna stadsmiljöer, se alla bilder här: Den gula våren i Malmö.

Strövtåg på Gamla Väster, en genuin del av gamla staden i Malmö. Följ med på stadsvandring i bilder och text i ett område som bevarat gammaldags charm och atmosfär: Strövtåg på Gamla Väster.

Förförd av stadens ljus och glitter - nya och gamla Malmöprofiler. Följ med på vandring i bilder längs kanalen vid solnedgång och mörkrets inbrott: Förförd av stadens ljus och glitter.

Ett besök i Parkernas stad för att njuta novemberhöstens karga skönhet. Kan de va nåt? Döm själv efter att ha sett bilderna från en vandring i Malmös parker i den gråaste höst: 

Våren på Kirseberg och en liten må bra-promenad på Backarna. Blommande körsbärsträd och andra vårtecken i pittoresk stadsmiljö: Våren på Kirseberg.

En tur till Limhamn där det gamla och nya möts. Sill och cement, historia och nutid - följ med på vandring i bilder och text i småskaliga och sköna stadsmiljöer i ett av Malmös härligaste områden: 

Den okända staden i Sege Park - mentalvård och seriemord. Följ med på stadsvandring i bilder och text i skärningspunkten mellan dåtid och framtid i vardande: Den okända staden i Sege Park.

Våra rötter vid Sege å - en resa mot källan i fjärran. Första etappen går från utloppet i Öresund över strandängar, trafikplatser med urgamla boplatser, förbi motell, genom golfbanor och mycket mera. Se alla bilder här: Våra rötter vid Segeå.

Bulltofta flygfält var Malmös flygplats under femtio år - men vad finns kvar idag som minner om den tid som var? Följ med på liten upptäcktsfärd i bilder och text: Bulltofta flygplats.

Värnhemstorget är ett torg i Östra Förstaden. Följ med på stadsvandring i bilder och text i kvarteren runt Värnhemstorget. Det finns mer att upptäcka än man kanske tror: Kring Värnhemstorget.

Södra Sallerup - en urgammal liten kyrkby i Malmö. Följ med på byavandring i bilder och text bland korsvirkesgårdar i genuin bymiljö med både staden och landskapet inom synhåll: Södra Sallerup.

Husie socken med de tre byarna Husie by, Kvarnby och Östra Skrävlinge uppgick 1935 i Malmö Stad. Följ med på en cykeltur i den gamla socknen för att se vad som finns kvar från gamla tider - hela reportaget här: Husie socken.

Beijers Park - en härlig oas på Kirseberg. En grön oas och mötesplats för aktiviteter - se hela bildreportaget här: Beijers Park.

Bunkeflo socken med havsnära byar i södra delen av Malmö kommun. En sockenvandring genom Bunkeflo, Vintrie, Naffentorp, Skumparp liksom landskapet och strandängarna. Se allt här: Bunkeflo socken.

Ribersborg i Malmö - bostadsområde med ljus och luft. Nära till parker och till stranden vid Öresund, stort utbud av caféer och matställen - ett utflyktsmål med speciell arkitektur och atmosfär. Se alla bilder här: Ribersborg i Malmö.

Katrinetorps herrgård i kommunens regi är en tillgång. Här ett reportage från ett besök i november månad då det fortfarande fanns upplevelser i trädgården. Dessutom pågick en intressant utställning inomhus. Alla bilder här: Katrinetorps herrgård.

Som avslutning en sommarpromenad i Malmö genom grönskande och blommande parker och längs sköna kanaler. Hela reportaget här: Sommarpromenad i Malmö.

Bilderna från utflykter och stadsvandringar i Malmö kommun under 2019-2020


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar