söndag 23 augusti 2020

Tolv utflykter på Österlen

...rakt ut i Änglamarken
Första utflykten är en vandring längs Julebodaån - från Blåherremölla till Östersjön. En vandring i Österlens norra gränstrakter, i djupa raviner, genom sköna skogar och över Ravlundafältets hedar och strandängar fram till vidunderliga sandstränder. Se hela bildreportaget här: Vandring längs Julebodaån.

Vid det vackra torget i Tomelilla hittar man Smakbruket, ett originellt ställe med restaurang, café och butik. Se bildreportaget här: Smakbruket i Tomelilla.

Benestad på Österlen - en vacker socken med anor och skön natur. Följ med på cykeltur till Örups slott, kärr och ängar, till urgamla Benestads by med medeltidskyrka och värdshus i korsvirke samt vidare genom fina Fyledalen och till Stenby, den andra byn i socknen. Hela bildreportaget finner du här: Benestad på Österlen.

Flanör i Simrishamn - huvudstaden på Österlen. Bilder från några dagars promenader; pittoreska gatumiljöer, hamnen, Storgatan, restauranger, kaféer, butiker med mera. Hela bildreportaget här: Flanör i Simrishamn.

Ett återbesök i Bäckhalladalens naturreservat (strax norr om Simrishamn) - som alltid en lisa för själen och en rofylld vandring. Se alla bilderna här: Tillbaka till Bäckhalladalen.

Övraby på Österlen. Besök vid den fantastiska möllan, i kyrkbyn och Övrabyborgs gård, Nedraby kyrkoruin och mycket annat. Alla bilderna hittar du här: Övraby på Österlen.

Mälarhusens strandbad - bilder från en fantastisk badstrand, dynlandskapet innanför och från den nyöppnade glasskiosken: Mälarhusens strandbad.

Olof Viktors Café i Glemminge är ett ställe med lite extra; café, butik, konst, glass, sköna sittplatser inne och ute. Se bildreportaget här: Olof Viktors Café.

Tosterup på Österlen - en socken med slott, skog och gamla byar. Följ med på en cykeltur i bilder och text till Munkamöllan, Vallen (Isengrims borg), Tosterups skog med skogvaktarhuset, Tostrups by, kyrka och slott, byarna Gärarp och Munka Tågarp plus Munka Tågarps Gård och hela härligheten. Se alla bilderna här: Tosterup på Österlen.

Glemminge på Österlen - gammal socken i böljande landskap. På första bilden det legendariska flyttblocket Klövasten. Följ också med på cykelfärd till socknens mest avlägsna delar, Glemminge Stenar och Södra Spjutstorp, byn som försvann. Se hela bildreportaget här: Glemminge på Österlen.

Ingelstorp på Österlen - en naturskön socken i gammal kulturbygd. Följ med på cykeltur i bilder och text till Hammars by och backar, till Hedvigsdals gård, Fyrkapporna, Ingelstorps by och mycket annat. Första bilden är från Fyrkapporna, hela bildreportaget här: Ingelstorp på Österlen.

Ett besök i Blåherremölla avrundar utflyktstipsen den här gången. En resa i både rum och tid att komma till den här speciella vattenmöllan och lilla byn vid Österlens norra gräns: Ett besök i Blåherremölla.

Bilderna från utflykter på Österlen sommaren 2020


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar