lördag 7 juli 2018

Se det sköna Skåne

...tolv trevliga utflykter
Vi börjar vid Sydkusten - på cykel från Svarte till Abbekås. Sevärdheter i ett fantastiskt natur- och kulturlandskap - se alla bilder här: Sommar vid Sydkusten.

Sen styr vi kosan mot Hässleholm och Hovdala slott med Finjasjön och grönskande bokskog. Följ med på vandring över Äspehöjden, ner i dalen till slottet och upp på åsen till trädhuset med härlig utsikt: Utflykt till Hovdala slott.

Sen till Ystad med härlig strand och fint fik - riktig sommar i Ystad. Se bilder från en av Skånes bästa stränder och ett av landskapets bästa caféer: Fint fik och härlig strand.

Se det gamla Malmö - och hör historiens vingesus. Följ med på en stadsvandring i den gamla staden för att hitta de historiska miljöerna: Se det gamla Malmö.

En utflykt till Sofiero slott och trädgård i Helsingborg kan man rekommendera under hela säsongen (inte enbart när rhododendron blommar). Se hela bildreportaget här: En utflykt till Sofiero slott och trädgård.

Västra Karaby backar, nära Dösjebro, är lite speciella och en skapelse av både natur och människor. Ett litet trevligt utflyktsmål som kombinerar naturupplevelse med fornminnen och härlig utsikt över landskapet. Se hela bildreportaget här: Västra Karaby backar.

Havsbaden i Åhus - vid Täppet och Äspet. Följ med på en strandvandring i bilder och text:

Katrinetorp Landeri i Malmö - en av landets bäst bevarade empireanläggningar. En tidstypisk herrgård från början av 1800-talet som övertagits av Malmö kommun, renoverats och öppnats för allmänheten: Katrinetorps Landeri i Malmö.

En cykelfärd ut till en liten by i ett avsides område - där man finner en av de minsta och märkligaste av kyrkor: Upptäcktsfärden till Borrie.

En utflykt till Bärnstens-muséet - vid vackra Kämpingebukten. Bilder från en gammal by och fiskeläge: En utflykt till Bärnstens-muséet.

Vackra Bosjökloster - ett slott i hjärtat av Skåne vid stranden av Ringsjön. Följ med på slottsvandring, in på borggården, ut i trädgården, på terrasserna mot sjön, genom slottsparken, till restaurang och café och mycket annat: Vackra Bosjökloster.

Cykeltur på banvall från Hörby till Kristianstad. Här sista etappen med start i Tollarp (länkar finns till de två tidigare etapperna). Genom sommarlandskapet med gröna tunnlar, sköna ängar och gamla stationer, en fantastisk utsikt, Kristianstad med järnvägsminnen och Vattenriket och mycket mera: 

Alla bilder från utflykter i Skåne under våren och sommaren 2018


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar