lördag 3 mars 2018

Tio vårutflykter på Österlen

...snart är säsongen här
Turen till Hallamölla var en av de sköna vårutflykterna förra året - den gick i maj månad, men redan i mars startade vårutflykterna. Jag återkommer strax till det, men först, här är länken till bilderna från utflykten till Hallamölla: Vandring till Hallamölla - Backaleden till Skånes högsta vattenfall.

Den första vårutflykten gick redan 10 mars och den gick till Kivik. Här utsikt över Kivik från Lilla Stenshuvud. Se alla bilderna här: Kivik i våra hjärtan - en utflykt i strålande vårsol.

Den andra vårutflykten i mars 2017 var en slottsrunda på cykel. Tjugo kilometer cykling genom Österlens slottsbälte söder om Tomelilla: En slottsrunda på Österlen.

I slutet av mars gjorde jag en utflykt till naturreservatet på Listarumsåsen i närheten av Smedstorp. Mycket vackert och behagligt och jag fann de vårblommor jag var på jakt efter:

Den första utflykten i april månad gick till Rörums backar. Se alla bilderna här: 

I samma månad var det en utflykt till Sankt Olof. Det finns mycket att se och uppleva på denna gamla vallfartsort och stationssamhälle. Länken till hela fotoreportaget får du här:

Under april, när backsipporna blommade, hann jag också med en underbar vandring till Stenshuvud. Detta är ju en plats där man kan uppleva många av Skånes olika naturtyper på samma gång. Du kan se alla bilderna här: Stenshuvuds nationalpark.

Någon av de sista dagarna i april cyklade jag till det lilla strövområdet Grönet strax söder om Brantevik. Sköna strandängar och klippiga stränder samt vårblommor i full blom:

I maj månad gick färden till Drakamöllans naturreservat i norra Albo härad. Det handlar framför allt om ett unikt och böljande hedlandskap, men även till exempel om små boklundar. Se alla bilder här:

En härlig vårutflykt i maj gick till Baskemölla och Tjörnedala strövområde vid havet. Som redan Linné kunde konstatera på sin tid så är detta en av de skönaste platserna i landet. Se hela reportaget här: I de skånska orkidéernas rike.

Alla bilder är från utflykter på Österlen under våren 2017


Bloggar om vår, österlen,


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar