söndag 6 september 2020

Sexton utflykter i Skåne

...ett urval av årets skånska resor
Första utflykten går till trakterna av Arild på Kullen - Jonstorp, Brunnby och Systrarna på Skäret. Och så det fantastiska fiskeläget och badorten Arild. Första bilden är från Rekekroken där Edvard Persson och hans fru Mim bodde. Se hela bildreportaget här: I trakterna kring Arild.

Nästa utflykt är en tur till Trelleborg - för att lyss till historiens vingesus. Den mäktiga trelleborgen från Harald Blåtands tid, vikingaborgen som gav staden dess namn. Följ med på stadsvandring i bilder och text och se vad Trelleborg har att bjuda på i form av sevärdheter och besöksmål. Hela bildreportaget här: En tur till Trelleborg.

Vandring längs Julebodaån - från Blåherremölla till Östersjön. En vandring i Österlens norra gränstrakter, i djupa raviner, genom sköna skogar och över Ravlundafältets hedar och strandängar fram till vidunderliga stränder. Hela bildreportaget här: Vandring längs Julebodaån.

På cykel runt Finjasjön i storslagen natur och kulturbygd. Följ med på cykeltur i bilder och text runt sjön; badplatser, Hovdala slott, utsikten från trädhuset, skogar, Finja kyrkby, Möllerörds kungsgård och mycket mera. Se alla bilder här: På cykel runt Finjasjön.

Fiskehoddorna i Malmö - lokala fiskare i unik miljö. Ett fantastiskt utflyktsmål mitt i centrala Malmö. Se hela bildreportaget här: Fiskehoddorna i Malmö.

Ett besök i Blåherremölla - en resa i tid och rum. Se bildreportaget från vattenmöllan och den lilla byn vid Österlens gräns, alla bilderna här: Ett besök i Blåherremölla.

Bilder från en cykeltur i Övraby socken på Österlen. Besök vid den fantastiska möllan, i kyrkbyn och på Övrabyborgs gård, Nedraby kyrkoruin och mycket annat. Hela bildreportaget ser du här: Övraby på Österlen.

En resa till Ystad, den lilla vackra staden vid havet. Följ med på en stadsvandring i bilder och text genom gränder och välbevarade gamla miljöer med charm och atmosfär. Hela bildreportaget här: En resa till Ystad.

Malmös äldsta stråk - följ med på stadsvandring i bilder och text längs det gamla huvudstråket i stan. Hela bildreportaget hittar du här: Malmös äldsta stråk

En utflykt till Törringe socken - gammal odlingsbygd och vacker lövskog. Besök i den gamla kyrkbyn och i Törringelund med festplats och bokskog - se alla bilder här: En utflykt till Törringe socken.

Ingelstorp på Österlen, en naturskön socken i gammal kulturbygd. Följ med på cykeltur i bilder och text till Hammars by och backar, till Hedvigsdals gård, Fyrkapporna, Ingelstorps by och mycket annat. Hela bildreportaget här: Ingelstorp på Österlen.

Vid det vackra Torget i Tomelilla hittar man Smakbruket, ett originellt ställe som är restaurang, café, butik, museum och allt möjligt på samma gång. Dessutom satsar man på ekologiskt och närproducerat. Hela bildreportaget hittar du här: Smakbruket i Tomelilla.

Stadsvandring i Landskrona - på egen hand i en vacker stad. På första bilden Landskrona slott, Citadellet, med gamla anor. Följ med på vandring i bilder och text genom äldre delar av staden med många sevärdheter. Hela bildreportaget här: Stadsvandring i Landskrona.

Olof Viktors Café i Glemminge på Österlen. Här bakar man för hand med naturliga råvaror. Fikar gör man i en skön miljö i en gammal fyrlängad gård. Dessutom är här öppet varje dag. Se alla bilderna här: Olof Viktors Café.

Lugnet uti Möllevången i Malmö. Boningshuset till herrgården Lugnet, eller Möllevångsgården, som den också kallas, står fortfarande på sin plats trots att det är mer än tvåhundra år sen det byggdes. Få reda på lite mera om husets historia - följ med på liten vandring i bilder och text kring gården: Lugnet uti Möllevången.

Avslutningsvis en tidig vårtur på cykel från Malmö längs Strandstråket till Bjärred. Alnarps fälad, Öresundsparken, Lomma Saltsjöbad, Kustdammarna, Alkärret, Långa längan, Långa bryggan och mycket mera. Se allt här: Strandstråket utmed Öresund.

Bilderna från utflykter i Skåne under 2020

För fler tips se även: Femton fina utflykter i Skåne


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar