söndag 1 april 2018

Fyra utflykter i Mellanskåne

...mycket att upptäcka mitt i vårt landskap
Första utflykten gick till Fulltofta Naturcentrum och Skånes största strövområde. Bilder med smakprov från olika slingor och även den speciella promenaden uppe bland träden. Även bilder från Mörkrets gravfält och Sankta Magnhilds källa. Hela reportaget här: Fulltofta Naturcentrum.

Färden fortsatte sen som en vandring till Ringsjöns strand över Fulltofta by. Slottet, kyrkan, storkhägnet, de gamla ekarna, strandpromenaden på näset mellan sjön och Gäddängen. En upplevelse av Mellanskånes natur- och kulturlandskap. Se hela reportaget här: Vandringen till Ringsjöns strand.

Hörby är en av de större orterna i Mellanskåne, en modern handelsort med gamla anor. Mycket intressant att utforska denna plats och dess speciella historia. Följ med på en vandring i bild och text längs sköna promenadstråk i denna gamla knutpunkt och marknadsplats som rymmer mer än man anar: Hörby en modern handelsort med gamla anor.

Från Hörby går det att cykla banvall ända till Kristianstad över bland annat Linderöd och Tollarp. Ovan bild från Hörby gamla stationsmiljö som nu införlivats i nytt bostadsområde. Här ett bildreportage om vår första etapp i banvallscyklandet: Cykla banvall till Kristianstad.

De fyra utflykterna ägde rum under mars 2018 och utgör inledningen på Skånska Resors utforskande av Mellanskåne, det vill säga trakterna kring Ringsjöarna.Bloggar om natur, resor,


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar