onsdag 1 juli 2020

Fem fina fik i Skåne

...som sätter guldkant på utflykten
Först ut är Ebbas fik, ett femtiotalskafé i Helsingborg. En genuint tidstypisk miljö och kakverk som inte är av denna världen. Se hela bildreportaget här: Alla går till Ebbas fik.

Så har vi den anrika och legendariska Fritidsbaren vid stranden i Ystad - den är café, restaurang, glassbar och allt. Hela bildreportaget, som även visar den magnifika stranden, hittar du här: Fint fik och härlig strand.

Kaffestugan Alunbruket är en klassiker, den gäller även för att vara Skånes äldsta kaffestuga och ett av Sveriges bästa kaféer. Alla bilder och mer information här: Kaffestugan Alunbruket.

Blå Huset i Borrby inrymmer kafé, trädgård, bed and breakfast och butiker. Bildreportaget ser du här: Blå huset i Borrby.

Conditori Duvander i centrala Kristianstad är ett kafé med gamla anor och som satsar på äkta råvaror. Dessutom servering i lokaler med trivsam atmosfär och även uteservering. Hela bildreportaget finner du här: Conditori Duvander.

Bilderna från utflykter i Skåne under 2017-2019. Här ytterligare några länkar till skånska kaféer, alla på Österlen; Fika på Backagården (nära Kåseberga), Stinas Café i Kivik och Hylkegårdens kaffestuga söder om Brantevik.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar