måndag 5 juni 2017

Sidor av Simrishamn

...utflykter i och kring staden
Här en bild från senaste rundvandringen i Simrishamn. Du kan se alla bilderna från inlägget här: Blåregnet är över oss. Ett antal utflykter har det blivit samtidigt som vi rört oss från vinter till sommar. Nedan får du en presentation av dessa utflykter...

Det här är ju en syn som inte är alltför vanlig, men en kortare period i början av februari hade vi snö och vinterkyla. Då gjorde jag en liten tur i staden som jag dokumenterade i bilder. Du kan se dem här: Vinter i Simrishamn.

Men redan den 14 januari var jag på en utflykt till Simris by och strandängar i ett annat väder: En solig vinterutflykt.

I slutet av januari gav jag mig ut på jakt efter jarlen i Järrestad. Då hittade jag också Dansarens häll och en del annat intressant i trakterna. Se inlägget här: Jakten efter jarlen i Järrestad.

Innan januari var till ända hann jag med en cykelutflykt ut på slätten ner till Gislövshammar. Det var en dag när dimman lättade. Se bilderna här: Österlen ut ur dimman.

En solig dag i mitten av februari gjorde jag en tripp till Baskemölla via Gladsax och besökte en hel rad sevärdheter på färden. Inlägget ser du här: En tripp till Baske by the Sea.

I slutet av februari blev det en cykelutflykt till sköna Vik. Färden gick längs havet och jag stannade också till vid vackra Vårhallarna där vågorna slog mot klipporna. Hela inlägget ser du här: Till Vik vid Österlens sköna kust.

I södra delarna av Simrishamn finns detta lilla naturreservat som kallas Skansen. Jag var där en lördag i början av mars: Fantastiska Skansen på Österlen.

Nu började vårtecknen dyka upp och jag gav mig ut på en tur längs Simrishamns sköna promenadstråk som går längs Åbackarna i en stor sväng runt norra delen av stan: Våren i Åbackarna.

En av de första dagarna i april månad var jag på en utflykt till Bäckhalladalen. Det var en härlig naturupplevelse i ett unikt naturreservat. Se bilderna här: Bäckhalladalen och Gladsax hallar.

I slutet av april besökte jag och klättrade upp på Kvejsahöj för att titta på utsikten där ifrån. Bildreportaget ser du här: Kvejsahöj bronsålderhög.

Den 3 maj gav jag mig iväg till Vårhallarna och kunde konstatera att det blivit vår där också, även om det blåste friska vårvindar: Vår vid Vårhallarna.

I mitten av maj var det full blom på många håll runt om i staden. Se bildsvep från ett Simrishamn i blomning: Nu blommar det.

I slutet av maj återvänder jag till Bäckhalladalen. Det är sommarkväll och trolsk stämning i skogen. Du når inlägget här: Bäckhalladal i kvällning.

Bilderna från små utflykter i Simrishamn med omnejd jan-maj 2017


Bloggar om utflykter, österlen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar