söndag 25 juni 2017

Berättarfest på Österlen 2017

...pågår 25 juni till 2 juli
Berättarfesten gick av stapeln idag söndag 25 juni och det bjöds på smakprov ur den kommande veckans program. Här är det några av damerna från Christinehov som livfullt och spexigt presenterar vad deras bidrag till berättarfesten kan innehålla.

Den som hade äran att invigningstala och berätta de första historierna och skrönorna var författaren Reidar Jönsson, bosatt på Österlen sen 70-talet.

Invigningen hölls på Österlens museum i Simrishamn...

...ett museum som kan vara värt att besöka av fler olika skäl - här är det den fantastiska museibutiken som är originell med sitt blandade utbud...

Jag ska strax återvända till programmet för Berättarfesten - bara ytterligare ett par bilder från museet när jag ändå håller på. Här en bild från museets trädgård...

...där man också kan titta på Rosas vägg.

Berättarfesten arrangeras av Föreningen Österlen berättar, som vill slå ett slag för det muntliga berättandet av och för levande människor som möts i verkliga livet. Programmet och utbudet under Berättarfesten är digert och lockande. Arrangemangen finns på ett antal platser på Österlen; Blåherremölla, Christinehofs slott, Tommarp, Glimmingehus, Ravlunda, Brantevik, Stenshuvud, Tjörnedala, Kivik, Vik, Brösarps backar, Borrby, Simrishamn, Gislöv, Sankt Olof och Gladsax.

Hela programmet i pdf hittar du här: Berättarfest



Bloggar om kultur, sommar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar