lördag 7 december 2019

Detta är Österlen

...kusten, slätten, skogsbygden och staden
Detta är min ultimata guide till Österlen, en förgreningssida med länkar till tre års utflykter (inte alla, men många) i de tre häraderna och staden Simrishamn. Den första länken går till en sida med många tips på utflykter i Ingelstads härad, en del skulle säga att detta är själva "Ur-Österlen". Här får du länken: Ingelstads härad.

Skogsbygden i Albo härad har alltid haft nära band till slätten. Om inte annat så möttes man flitigt när det var dags för Kiviks marknad. En fantastiskt vacker del av Österlen. Här får du länken: Tjugofem utflykter i Albo härad.

Längst i öster har vi de nio socknarna i Järrestads härads böljande slättlandskap. Här rapporter från var och en av de urgamla socknarna: Järrestads härad på Österlen.

Simrishamn är naturligtvis huvudstaden på Österlen. Här kommer en länk till en förgreningssida som omfattar små smultronställen i Simrishamn med omnejd. Bland annat ingår en stadsvandring i bilder och text efter en sjuttio år gammal turistbroschyr. Länken här: Små smultronställen på Österlen.

Bilderna från utflykter på Österlen under åren 2017-2019


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar